SOCIALPEDAGOG

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen till socialpedagog är en bred inriktning som förbereder dig för arbete inom den sociala sektorn – såväl som skolverksamhet, LSS, kriminalvården eller inom stöd och behandling. Fokus ligger på centrala områden såsom socialt arbete, individ- och gruppinterventioner, samt samhällsorienterade insatser. Du får verktyg för att kunna arbeta både proaktivt och reaktivt, men framförallt aktivt som ett stöd mot individer och grupper i utsatta situationer.

I utbildningen får du en förståelse för socialpedagogiska teorier och praktiska metoder som används för att stödja och stärka människor i deras vardag. Vi kombinerar teori med en praktiskt förankrad inriktning för att du ska kunna se kopplingen mellan teori och praktik, inklusive genom din LIA (lärande i arbete), vilket ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper i verkliga arbetsmiljöer. Målet är att du ska lära dig analysera sociala behov och att utveckla effektiva stödinsatser anpassat mot den sociala kontexten.

LÄROPLAN

Vår läroplan är anpassat för att du ska få en bred kunskap och sociala färdigheter och verktyg som är avgörande för ditt framtida arbete som socialpedagog. För en fullständig översikt av vår läroplan, vänligen besök länken nedan:

LÄS MER

KUNSKAP OCH KOMPETENSER

Utbildningen ger dig kunskaper inom områden som kommunikation, motiverande samtal (MI), konflikthantering, lågaffektivt bemötande, gruppdynamik och samhällsorienterade metoder. Vi har en strukturell inlärning som är en kombination av teori och praktik, vilket kommer ge dig en solid grund för din framtida karriär som socialpedagog. Din förmåga att analysera sociala situationer och erbjuda skräddarsytt stöd gör dig väl rustad för att möta de individer och grupper inom arbetsfältet.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Efter avslutad utbildning har du ett brett spektrum av karriärmöjligheter inom sektorer som socialtjänst, skolor, frivilligorganisationer, kriminalvård och hälsovård. Behovet av utbildade socialpedagoger är stort, vilket ger goda utsikter för framtida anställning och karriärutveckling.

FLEXIBEL STUDIESTART

Vi erbjuder flexibel studiestart för att möta ett behov av dem som vill starta sina studier när som helst. När du har ansökt kan du påbörja utbildningen inom 2–3 arbetsdagar, vilket ger dig möjlighet att snabbt komma igång med dina studier snabbt och när det passar dig.

INDIVIDUELL STUDIETAKT

Utbildningen är utformad så att du kan studera i en takt som passar din livssituation. Detta gör att du kan kombinera studier med andra åtaganden, såsom arbete eller familj, utan att känna tidspress.

ANTAGNINGSKRAV

Även om vi inte har formella antagningskrav rekommenderar vi att du har grundläggande gymnasiebehörighet, god datorvana samt kunskaper i svenska och engelska. Dessa förutsättningar underlättar din förståelse av utbildningens innehåll och hjälper dig att nå bästa möjliga resultat.

STUDIEUPPLÄGGET

Utbildningen är indelad i åtta moduler, där varje modul innehåller flera kurser som täcker centrala ämnen inom socialpedagogik. Under utbildningen kommer du att genomföra olika bedömningsformer såsom inlämningsuppgifter, reflektionsuppgifter, prov och ett avslutande projektarbete. Du har även möjlighet att genomföra en praktik som är benämnd som – LIA-period (Lärande i Arbetet), vilket ger dig en erfarenhet och en praktisk inblick i yrkeslivet som socialpedagog. Praktikperioden syftar till att förstärka dina teoretiska kunskaper och ge dig konkreta verktyg för att möta de utmaningar du kommer att ställas inför som socialpedagog.

DIN HANDLEDARE

När du påbörjar utbildningen får du en personlig handledare som kommer att stödja och vägleda dig genom hela din studietid. Din handledare finns tillgänglig för rådgivning och frågor och hjälper dig att navigera genom utbildningen, så att du får de bästa förutsättningarna att lyckas med dina studier.

DELBETALNING

Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ för att göra utbildningen mer tillgänglig för alla oavsett ekonomiska möjligheter. Du kan välja att delbetala kursavgiften i 12 månader med 0% ränta och ingen uppläggningsavgift, vilket gör det lättare för dig att fokusera på dina studier utan ekonomiska bekymmer. Kontakta oss för mer information om våra betalningsalternativ och hur vi kan anpassa dem efter dina behov.

KONTAKTFÖRFRÅGAN

Vill du veta mer om utbildningen och vilka karriärmöjligheter som väntar dig som socialpedagog? Skicka in en kontaktförfrågan, så hjälper en av våra handledare dig och svarar på dina frågor.