BETEENDEPEDAGOG

 

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen till beteendepedagog är en djupgående kurs som förbereder dig för arbete inom beteendevetenskap och pedagogik. Fokus ligger på att förstå och påverka mänskligt beteende genom evidensbaserade metoder och teorier. Du får verktyg för att arbeta med individer i olika åldrar och med varierande behov, både inom utbildningssektorn, vård och omsorg samt i olika sociala sammanhang.

Under utbildningens gång får du en omfattande förståelse för beteendevetenskapliga teorier och praktiska metoder som används för att stödja och utveckla individer. Teoretiska studier kombineras med praktiska moment, inklusive LIA (lärande i arbete), vilket ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper i verkliga arbetsmiljöer. Du lär dig att analysera beteendemönster och att utveckla effektiva interventionsstrategier.

LÄROPLAN

Vår noggrant utformade läroplan ger dig de kunskaper och färdigheter som är avgörande för ditt framtida arbete som beteendepedagog. För en fullständig översikt av vår läroplan, vänligen besök länken nedan:

LÄS MER

KUNSKAP OCH KOMPETENSER

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom områden som beteendeanalys, motivationspsykologi, konfliktlösning, samt pedagogiska metoder och tekniker. Du utvecklar viktiga färdigheter inom observation, analys och intervention. Genom en balanserad kombination av teori och praktik får du en solid grund för din framtida karriär. Din förmåga att förstå och påverka beteendemönster gör dig väl rustad för att arbeta med individer i olika miljöer.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Efter avslutad utbildning har du ett brett spektrum av karriärmöjligheter inom sektorer som skola, socialtjänst, psykiatrisk vård, arbetsliv och idrottssektorn. Behovet av kvalificerade beteendepedagoger är stort, vilket ger goda utsikter för framtida anställning och karriärutveckling.

FLEXIBEL STUDIESTART

Vi erbjuder flexibel studiestart för att möta dina unika behov. När du har ansökt kan du påbörja utbildningen inom 2–3 arbetsdagar, vilket ger dig möjlighet att snabbt komma igång med dina studier när det passar dig.

INDIVIDUELL STUDIETAKT

Utbildningen är utformad så att du kan studera i en takt som passar din livssituation. Detta gör att du kan kombinera studier med andra åtaganden, såsom arbete eller familj, utan att känna tidspress.

ANTAGNINGSKRAV

Även om vi inte har formella antagningskrav rekommenderar vi att du har grundläggande gymnasiebehörighet, god datorvana samt kunskaper i svenska och engelska. Dessa förutsättningar underlättar din förståelse av utbildningens innehåll och hjälper dig att nå bästa möjliga resultat.

STUDIEUPPLÄGGET

Utbildningen är indelad i åtta moduler, där varje modul innehåller flera kurser som täcker centrala ämnen inom beteendepedagogik. Under utbildningen kommer du att genomföra olika bedömningsformer såsom inlämningsuppgifter, reflektionsuppgifter, prov och ett avslutande projektarbete. Du har även möjlighet att genomföra praktik, vilket ger dig ovärderlig erfarenhet och en praktisk inblick i yrkeslivet. Praktikperioden syftar till att förstärka dina teoretiska kunskaper och ge dig konkreta verktyg för att möta de utmaningar du kommer att ställas inför som beteendepedagog.

DIN HANDLEDARE

När du påbörjar utbildningen får du en personlig handledare som kommer att stödja och vägleda dig genom hela din studietid. Din handledare finns tillgänglig för rådgivning och frågor och hjälper dig att navigera genom utbildningen, så att du får de bästa förutsättningarna att lyckas.

DELBETALNING

Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ för att göra utbildningen mer tillgänglig för dig. Du kan välja att delbetala kursavgiften över 12 månader utan ränta eller dolda avgifter, vilket gör det lättare för dig att fokusera på dina studier utan ekonomiska bekymmer. Kontakta oss för mer information om våra betalningsalternativ och hur vi kan anpassa dem efter dina behov.

KONTAKTFÖRFRÅGAN

Vill du veta mer om utbildningen och vilka karriärmöjligheter som väntar dig som beteendepedagog? Skicka in en kontaktförfrågan, så hjälper en av våra handledare dig och svarar på dina frågor.