allmänna villkor

ALLMÄNNA VILLKOR

Dessa allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Humanify och kunden avseende tillhandahållandet av distansutbildningar, digitala föreläsningar och handledningstjänster. Genom att beställa eller använda Humanifys tjänster accepterar kunden dessa villkor i sin helhet. Villkoren syftar till att tydliggöra parternas rättigheter och skyldigheter samt regler för tjänstens omfattning, betalning, leverans, ångerrätt, ansvarsbegränsningar och ändringar. Villkoren tillämpas i enlighet med rådande svensk lagstiftning, inklusive men inte begränsat till konsumenträttsliga och immaterialrättsliga regelverk.

TJÄNSTENS OMFATTNING

1.1 Humanify tillhandahåller distansutbildningar och handledningstjänster genom en digital plattform. Dessa tjänster tillhandahålls både till privatpersoner och organisationer och innefattar digitalt utbildningsmaterial samt övriga lärresurser. Tjänsterna är avsedda att främja kompetensutveckling och kontinuerligt lärande.

1.2 Tjänsterna levereras elektroniskt och omfattar en begränsad rätt att använda det digitala utbildningsmaterialet. Kunden erhåller tillgång till materialet efter genomfört köp enligt de specifikationer som Humanify anger vid tidpunkten för beställningen.

1.3 För att tillgodose sig tjänsterna krävs att kunden har tillgång till teknisk utrustning och internetanslutning. Humanify ansvarar inte för att Kunden har uppfyllt de tekniska förutsättningarna för att kunna tillgodogöra sig tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN

2.1 Vid köp av en utbildning erhåller kunden en begränsad, icke-exklusiv och icke-överlåtbar licens att använda det digitala utbildningsmaterialet för eget bruk, eller för internt bruk inom kundens organisation, under den tid som anges i avtalet.

2.2 Det är förbjudet att kopiera, sprida, distribuera eller på annat sätt överföra materialet till tredje part utan uttryckligt skriftligt medgivande från Humanify. Brott mot dessa villkor kan utgöra intrång i immateriella rättigheter enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk, varpå skadeståndsskyldighet kan uppstå.

PRISER OCH BETALNING

3.1 Samtliga priser för Humanifys tjänster anges i svenska kronor (SEK) och är exklusive mervärdesskatt (moms) om inte annat uttryckligen anges. Humanify förbehåller sig rätten att när som helst justera priserna. Priserna som gäller vid tidpunkten för kundens beställning är bindande för båda parter.

3.2 Betalning för tjänsterna ska ske omedelbart vid beställning via de betalningsalternativ som tillhandahålls på Humanifys plattform. Betalningsvillkor anges vid beställningstillfället och kan innefatta betalning via kreditkort, faktura eller andra godkända betalningsmetoder.

3.3 Vid försenad eller utebliven betalning äger Humanify rätt att omedelbart stänga av Kundens tillgång till de köpta tjänsterna till dess att full betalning har erlagts. Dröjsmålsränta och eventuella påminnelseavgifter tillämpas i enlighet med räntelagen (1975:635) och lag om ersättning för inkassokostnader m.m. (1981:739).

LEVERANS

4.1 Leverans av tjänster sker digitalt efter bekräftad betalning, varpå kunden erhåller omedelbar tillgång till utbildningsmaterialet via inloggningsuppgifter eller ett åtkomst-ID. Det är kundens ansvar att tillhandahålla korrekt kontaktinformation, såsom e-postadress, för att säkerställa en smidig leverans.

4.2 Humanify ansvarar inte för förseningar orsakade av tekniska problem eller bristande internetuppkoppling hos kunden, såvida inte dröjsmålet kan hänföras direkt till fel hos Humanifys plattform.

ÅNGERRÄTT

5.1 I enlighet med lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59) har Kunden rätt att ångra sitt köp av en utbildning inom 14 dagar från dagen för beställningen (”Ångerfristen”). För att utnyttja ångerrätten måste kunden skriftligen meddela Humanify via e-post till kundservice@humanify.se innan ångerfristen har löpt ut.

5.2 Om Kunden har samtyckt till att utbildningen påbörjas under Ångerfristen, och därmed fått omedelbar tillgång till utbildningsmaterialet, förfaller ångerrätten i enlighet med 2 kap. 11 § distansavtalslagen (2005:59). Kunden har i sådant fall ingen rätt till återbetalning, förutsatt att samtycke om förlorad ångerrätt har lämnats vid köpet.

5.3 Om utbildningen inte påbörjats inom Ångerfristen, och Kunden inte har lämnat sitt samtycke till omedelbar åtkomst, kommer Humanify att återbetala hela köpesumman inom skälig tid efter att ångerrätten har utnyttjats. Återbetalningen sker via samma betalningsmetod som användes vid köpet.

ANSVARSBEGRÄNSNING

6.1 Humanify tillhandahåller sina tjänster i enlighet med gällande rätt, men garanterar inte att tjänsterna alltid kommer att vara fria från tekniska problem eller avbrott. Humanify ansvarar inte för indirekta skador, såsom ekonomiska förluster, produktionsbortfall eller andra följdskador som kan uppstå vid användning av tjänsterna.

6.2 Humanifys ansvar är i varje enskilt fall begränsat till det belopp kunden har betalat för den aktuella tjänsten. Kunden ansvarar för att uppfylla de tekniska krav som ställs för att tillgå tjänsterna, såsom internetuppkoppling och kompatibel teknisk utrustning.

6.3 Humanify frånsäger sig ansvar för innehållet i de utbildningar och handledningstjänster som tillhandahålls av externa partners eller tredje part.

ÄNDRINGAR AV VILLKOR

7.1 Humanify förbehåller sig rätten att när som helst ändra dessa villkor. Väsentliga förändringar kommer att meddelas Kunden via e-post eller genom ett meddelande på Humanifys webbplats. Ändringarna träder i kraft från den tidpunkt som anges i meddelandet.

7.2 Fortsatt användning av tjänsterna efter att ändringarna har trätt i kraft innebär att Kunden accepterar de nya Villkoren. Kunden rekommenderas därför att regelbundet granska villkoren för att hålla sig uppdaterad om eventuella ändringar.

TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTLÖSNING

8.1 Dessa Villkor regleras av och tolkas i enlighet med svensk lag.

8.2 Eventuella tvister som uppstår i samband med dessa villkor ska i första hand lösas genom förhandling mellan parterna. Om tvisten inte kan lösas på detta sätt, ska den slutligt avgöras av svensk allmän domstol.

KONTAKTINFORMATION

För frågor om dessa Villkor eller för att komma i kontakt med Humanify, vänligen använd följande uppgifter:

E-postkundservice@humanify.se
Telefon: 010-641 01 24
Adress: Johannedalsvägen 32, 863 36 Sundsbruk

Dessa allmänna villkor gäller från och med den 24 september 2024 och tills vidare.